TypetjesTypetjes op uw feest, bedrijfsevenement of festival zorgen voor sfeer en beleving. Een typetje kan ingezet worden als ontvangstact met een vervolgact, rode loper entertainment, activatie van uw evenement door het creeëren van meer interactie, straattheater op uw markt of braderie en natuurlijk ook gewoon gezellig op uw verjaardag of huwelijks jubileum. Typetjes zijn uitvergrote karakters die ludiek spel spelen. Ze worden meestal ingezet om de sfeer te verhogen of te activeren, maar typetjes worden ook regelmatig ingezet voor communicatie doeleinden.

Aangezien de term ‘leuk’ door iedereen anders wordt ingevuld proberen wij het voor iedereen zo goed mogelijk in te vullen. Dat bekent dat onze acteurs het wel spannend en uitdagend vinden om grenzen op te zoeken, maar we blijven altijd correct en positief. Wij houden niet van humor die ten koste gaat van uw gasten. Ons entertainment spelen interactief improvisatietheater in haar puurste vorm. We horen graag waar u een typetje voor wilt inzetten zodat we met u mee kunnen denken.

Sfeer van de dag Ieder jubileum, bruiloft, 25 jarig huwelijk of 50ste verjaardagsfeest heeft al een hele eigen sfeer en dat geldt eigenlijk voor elke feest. De acteurs en typetjes van De Lachende Lama voelen goed aan wat uw feest nodig heeft. Sommige zaken kunt u vooraf goed plannen. Bij een kasteel is een lakei zeer toepasselijk en op een jubilarissenfeest wil men graag veel foto’s maken en is de paparazzi fotograaf erg welkom. Uw verjaardag eens groot vieren met typetjes? Dan houdt men het liever dicht bij de mensen zoals met onze stylingteam of de toiletjuffrouw. Huwelijksfeesten zijn dan weer zeer persoonlijk, zeker met theater. Er moet dan goed gekeken worden wat men écht aanspreekt in thema’s of acts. Kortom: maatwerk is onze standaard. We zorgen graag uw feestelijke familie gelegenheden wat u ook te vieren heeft.

Bedrijfsfeesten

Wij komen veel bij bedrijfsfeesten met een groter concept. Onze acteurs zijn professioneel, flexibel en denken mee in de meerwaarde van de dag en maken terugkoppeling naar de organisatie indien dit nodig is. Juist bij concepten is het handig dat u een samenwerkingspartner heeft die mee kan denken in uw voorstel of pitch. Juist omdat wij geen afgekaderde acts verzorgen passen wij perfect bij maatwerk bedrijfsfeesten. Heeft u bijvoorbeeld wachtrij entertainment nodig voordat iedereen goed van de garderobe door de zaal entree kan? Dan maken wij een ‘check your looks’ tafel met spiegels, tijdelijke tatoos en make-up begeleidt door ons stylingteam. Welk gat moet nog gevuld worden in uw draaiboek?

Corporate events – Internationale meetings

Eigenlijk hoort dit onder het kopje zakelijk, maar onze acteurs en entertainers worden meestal voor de feestavond van een corporate event en internationele meetings ingezet. Engelstalige acteurs is daarbij geen enkel probleem. En dan bedoelen we ook echt acteurs die in het Engels improvisatietheater kunnen verzorgen zoals u dat van ons mag verwachten. Andere talen, zoals Duits, Frans, Spaans, is soms ook mogelijk. Maar dan moeten we even goed kijken welke acteurs beschikbaar zijn zodat nog wel de juiste persoon naar het juiste event komt.

Welke typetjes spelen wij zoal? In principe alles wat u kunt bedenken en wat uitvoerbaar is. Wij hebben veel materialen en werken samen met de top kledingverhuurbedrijven in Nederland om aan uw wensen te voldoen, zoals Asterix en Obelix of Prins Filips Willem van Oranje Nassau. Maar doorgaans spelen wij piccolo, lakei, portier, butler, ober, politieagent, Engelse Bobby, grappige fotograaf, paparazzi fotograaf, de toiletjuffrouw of poetsvrouw, zwerver, candygirls, scheepskapitein of piratenkapitein met maatje, gastheer, ceremoniemeester of spreekstalmeester, Tiroler spelshow, partycrasher, de stadsomroeper, seventies disco, Sjonnie en Anita, foute skileraar en mimespelers,

Maar ook meer specieke typetjes zoals markies en markiezin, de Venetiaanse fotograaf, talentscouts, kunstkenners, standwachters, matroos, koks, burgemeester, tirol fotograaf, postbode, dokter en verpleegsters, nostalgische burgemeester met dienstmeid Saartje, Holland promotie, tropical beach party, veilingmeester, nerd, breughel, belhamels, geisha’s, Romeinse soldaten.

Wij komen met onze typetjes in heel Nederland en België, onder andere Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

En natuurlijk in alle provincies; Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg.

Doorgaans zijn de moderne feesten abstracter van stijl, maar themafeesten komen ook nog steeds voor bij een bedrijfsfeest, maar veelal voor regionale bedrijven, vriendenactiviteiten en familiefeesten bij een lokaal restaurant met een Piratenfeest, Campingfeest, Après-ski party, Tropisch strandfeestje, Boerenfeest, Cowboy & Western feest, Maffia avond, Foute avond, 1001 nacht feest,  Halloween night, Carribean night, Gypsy night, Las Vegas casino avond, back tot the sixties en het moorddiner. Andere bekende thema’s zijn de bourgondische avond, bokkerijdersfeest, Wild avond, High tea middag, Ik hou van Holland, de Jongens tegen de meisjes en de foute bingo avond. 

Ook voor deze en andere thema feesten kunnen wij passend entertainment verzorgen. Wij doen dit graag maatwerk zodat we altijd het beste entertainment voor u verzorgen. Minder typisch aanwezig, maar wel een acteur als aanjager van uw evenement? Denk dan eens aan onze acteurs in kleur. Dit zijn professionele entertainment acteurs die als gastheer van uw evenement aanwezig zijn om mensen welkom te heten, informatie te verstrekken, mensen de dansvloer op te krijgen, interactief de beleving vergroten met hun aanwezigheid en echte aanjagers zijn van uw feest of evenement.

Welk typetje of typetjes u dus ook zoekt. De Lachende Lama heeft de typetjes die u wilt inzetten voor uw feest, bedrijfsfeest, personeelsavond, vrijwilligersavond, jubilarissenfeest, verjaardag, bruiloft, 25 jarig huwelijksfeest, opening, rondleiding, opendag, vakantie progrogramma, straattheater, winkelcentrum promotie, dorpsfeest, kinderevenement, communicatie op de werkvloer, dealerdagen, kick-off events, incentives, instore promotion, klantenverwendagen, recruitment events, communicatie op straat of tijdens evenementen.

Kijk ook eens op onze website voor hoogwaardige acteurs www.acteur.nl voor meer inspiratie.