Mimespelers – Pierrot en Pierrette een liefdevol mime duo

Pierrot – Mimespelers

De Pierrot staat bekend als naïef, charmant en zeer trouw. Een karakter uit de commedia dell’arte waar hij heel ernstig is. Een verhaal over onbeantwoorde liefde, en dat is veranderd. Hij heeft zijn zwarte tranen gedroogd en ziet de wereld weer een stuk positiever. Samen met Pierrette trekken ze door het hele land vol plezier. Liefde, compassie, verbroedering en natuurlijk heel veel mooie gebaren en schouderklopjes zijn het gevolg. Geheel zonder woorden, want het blijven natuurlijk wel pantomimespelers.

Tip: Zie je Pierrot liever met z’n witte gezicht in een ander karakter (zoals de Engelse Bobby of Piccolo) dat kan natuurlijk ook. Lees meer over de Franse mimespeler onder aan deze pagina.

Prijs per acteur vanaf € 640,-

Mimespelers worden regelmatig ingezet als straattheater, winkelcentrum entertainment, promotie en het weggeven van rozen of andere ‘give aways’. Het ondersteunen van een boodschap met live communicatie zonder woorden op beurzen, congressen of niet live, in een video.

Pantomime, of kortweg mime, is een vorm van visueel theater. De acteurs beelden een situatie of verhaal uit met gebaren, mimiek en lichaamstaal. Mime wordt gebruikt om emoties uit te drukken, handelingen uit te beelden en personages te karakteriseren. Mime heeft een Romeins-Griekse oorsprong. Het is terug te vinden in het Engelse theater en is onderdeel van het 16e en 17e eeuw populaire commedia dell’arte. Je vindt het terug in ballet en was een tijdje populair met de stomme films van bijvoorbeeld Buster Keaton en Charlie Chaplin.

Pierrot is onze mannelijke mimespeler en Pierrette is de vrouwelijk variant. Maar je hebt natuurlijk mimespelers in vele vormen. Onze sneeuwpop wordt bijvoorbeeld zowel sprekend als in pantomime uitvoering geboekt. En zoals eerder geopperd zijn ook onze Engelse Bobby en Piccolo heel goed in te zetten met een wit gezicht en puur ‘visual comedy’.

 

Franse mimespeler

Als je mimespeler Googelt zie je vooral een speler met een zwart wit gestreepte shirt, een zwarte baret, een zwarte broek, witte handschoenen en inderdaad een wit gezicht. Hoe komt dat? Veel mimekarakters hebben een specifieke naam zoals de pierrot of harlekijn, spelen vanuit een ander karakter zoals een postbode en presenteren zichzelf onder hun eigen unieke artiestennaam. De zojuist omschreven act is inmiddels beter bekend als de Franse mimespeler en komt voort uit optredens van de Franse artiest Marcel Marceau. Razend populair en wereldberoemd met zijn karakter Bip. Goede vriend van Michael Jackson, om maar iemand te noemen en hij starten in 1996 de Marceau foundation in de Verenigde Staten om het mimespel te promoten. Geen wonder dat wij nu zijn Bip variant te zien krijgen in Amerikaanse tv-series en films als het gaat om hedendaagse beeldvorming van een mimespeler. Wilt u een Franse mimespeler? Spelen wij toch een Franse mimespeler! Ze klinken precies hetzelfde.

Op zoek naar acteurs voor een ander project? Kijk dan ook eens op www.acteur.nl