ImprovisatietheaterImprovisatietheater (soms afgekort tot improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens (mogelijk aangereikt door het publiek) zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch van opzet, maar niet noodzakelijk. Aldus wikipedia.

Maar wat kunt u dan specifiek van ons verwachten als improvisatietheater specialist? Dat wij spontaan ergens in uw bedrijf tevoorschijn schieten en al improviserend een scène uitvoeren? Nou… soms. Bij een veranderingstraject kan dit heel goed de juiste vorm zijn. Maar doorgaans leggen wij het iets anders uit. Wij spelen voornamelijk mobiel interactief ludiek improvisatietheater op elke gewenste locatie.

Ludiek

Ludiek, of speels, hoeft niet altijd super grappig te zijn. Ons werk wordt soms wel eens verward met cabaret, maar we zitten ergens tussen clownesk en cabaret in. Wij spelen doorgaans improvisatietheater vanuit een typetje waardoor allerlei ludieke situaties ontstaan. Tegenwoordig worden we ook steeds vaker als meer authentieke acteurs ingehuurd. En ook al zijn we vaak grappig, het is niet ons ultieme doel om de lach te halen. We maken graag impact met visual comedy maar ook met woordgrappen.

Mobiel

We werken meestal tussen de mensen, rondlopend mobiel met of zonder attributen. We hebben ook een aantal podium acts, maar de hoofdmoot is dus mobiel.

Improvisatietheater

Interactief

Interactie is een sleutelwoord van ons spel. Zonder interactie is het ‘jij doet leuk en wij kijken’, en dan is het met improvisatietheater snel afgelopen. Een meewerkend publiek helpt dus enorm om een goed optreden neer te zetten, maar dit is ook weer geen noodzaak. In België is er een veelal kijkers publiek en daar moeten wij ons spel simpelweg naar aanpassen. Wij weten altijd de aanwezige beleving te manipuleren en creëren daardoor altijd bijzondere situaties.

Improvisatietheater

De kern van improvisatietheater is accepteren. De acteur/entertainer maakt deel uit van de beleving van dat moment en probeert deze te beïnvloeden en geleidelijk naar een andere beleving te komen. Natuurlijk kun je mensen manipuleren met theatertechnieken om een bepaalde kant op te gaan. Maar uiteindelijk zal de speler moeten accepteren wat de omgeving ermee doet. Improvisatietheater is dan ook altijd afhankelijk van vele factoren. Dit maakt het juist spannend en leuk om mee te maken. We zijn hierdoor bijna altijd gepast in elke omgeving omdat we ons voortdurend aanpassen aan elke situatie. Vervolgens weten we deze op ludieke wijze weer te veranderen met nieuwe impulsen.

Elke locatie

Wij hebben geen eigen accommodatie, maar komen naar u toe waar u ook zit. Aangezien wij mobiel improvisatietheater spelen maakt het ook niet uit waar we terecht komen. We werken simpelweg met de ruimte en materialen die we tegen komen. Alleen voor onze podiumshows is afstemming wenselijk, maar ook daar komen we samen wel uit.

Waarmee kunnen wij u helpen? Wij doen u graag een passend voorstel of kijken eens rond binnen ons menu: