Kindertheater in thema - thematisch kindertheaterOp zoek naar thematisch kindertheater? Wij spelen kindertheater in elk gewenst thema. Staat het er niet bij of heeft u specifieke wensen in een reeds bestaand verhaal? Geen enkel probleem, wij komen met een passend voorstel. Ideaal voor themaweken op school, de kinderopvang, projecten langs meerdere locaties, kindervakantiewerk, vakantiespelen, huttenbouwdorpen en dagrecreatie.

Kindertheater in thema wordt veel ingezet om de beleving van een themaweek te openen of juist als afsluiting. Veel voorkomende thema’s zijn piraten, ridders en prinsessen, ontdekkingsreiziger en wereldreis, het wilde westen, cowboys en indianen, buitenaards, Ik hou van Holland, Maffia, CSI of Sherlock Holmes, kabouters, sprookjes, Films en Sterren of beroemd zijn, jungle, toekomst, teletijdmachine of reizen door de tijd, Hollywood, Atlantis of onderwaterwereld, Vikingen, Romeinen, Oosters of 1001 nacht, superhelden, safari, op de camping, dierenrijk of beestenboel, Egypte, circus, boskabouters, stripfiguren, oertijd, tovenaars en feeën, toveren en magie, expeditie Robinson en olympische spelen.

Interactief kindertheater optreden in elke gewenst thema waarin kinderen mogen dansen, zingen, springen, luisteren, muziek maken en meedenken in oplossingen.

Een interactief optreden van De Lachende Lama is een feest dat geen twee keer hetzelfde is. Improvisatietheater is onze kunst, waardoor het publiek telkens wordt verrast met verfrissende wendingen en zij constant betrokken blijven. Er wordt gedanst, gesprongen en gezongen, met natuurlijk een verhaal met een spanningsboog waardoor er ook rust in zit en men rustig kan genieten en luisteren. We spelen altijd voor het gehele publiek dat voor ons zit. Het heet dus wel kindertheater, en dat is ook het uitgangspunt, maar we zorgen ook dat het leuk is voor de ouders, andere volwassenen en de tieners en jongeren op de laatste rij zodat iedereen mee doet in z’n eigen beleving. Maatwerk is daarmee onze standaard.

Een interactief optreden kan thematisch of algemeen zijn. Deze pagina is specifiek voor thematische kindertheatervoorstellingen. Onze algemene voorstellingen worden gespeeld door Kolder en Kwast en noemen we meeleeftheater, omdat je echt mee leeft en mee mag doen in het verhaal. Speciale wensen of speciale doelgroepen? We horen het graag en doen u dan een passend voorstel.

We sluiten meestal af met zang en dans, dat kan met gitaar of gewoon met een liedje op band, maar gedanst en gezongen wordt er. Het moet tenslotte extra feestelijk afgesloten worden en de laatste restjes energie en enthousiasme die opgebouwd zijn in het verhaal kunnen er dan heerlijk uitgedanst worden.