Kindertheater voor de Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek kindertheater

Meeleeftheater

Meeleeftheater, ook wel meespeeltheater genoemd, is clownesk interactief kindertheater. De kinderen hebben hierbij invloed op het verhaal. Niet stil zitten en mond houden, maar meedenken, roepen, dansen en uitbeelden, kortom één groot feest! De Lachende Lama speelt bovendien voor alle aanwezigen. Dat betekent dat we ook grapjes voor de ouders erin stoppen of voor de wat oudere kinderen. Zo is het pas echt leuk voor iedereen.

Heeft u een specifiek thema of een boodschap? We kunnen met veel gemak onze voorstelling afstemmen op uw onderwerp of wensen zonder extra kosten.

De Kinderboekenweek is van woensdag 4 september t/m zondag 15 oktober 2023

>> Thema 2023: Bij mij thuis <<

~ Voorstelling 2023: Bij mij thuis is alles anders dan bij jou thuis ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven. Kolder wil graag naar de bibliotheek, maar voor Kwast is het de eerste keer. Thuis hebben ze helemaal geen boeken. Nou dit vindt Kolder maar vreemd. En Kwast vindt alles wat bij Kolder thuis gebeurd vreemd. Wie heeft er nu gelijk? Hij kijkt het liefst films en daar zijn geen boeken voor nodig. Hij wil ook filmacteur worden.Misschien kunnen ze nog wel iets van elkaar leren? Of zijn de verschillen te groot? Misschien kunnen we Kwast een lesje leren? Het wordt een heel bijzonder avontuur omdat je mee mag denken, zingen, schreeuwen, dansen. Dus we zien je daar!

Mobiel entertainment

Kolder en Kwast maken ontzettend veel plezier met elkaar, maar ook graag met iedereen die ze tegen komen. Met een wagen vol spelplezier en een mobiele geluidsunit op accu bedenken ze de meest vreemde spelletjes en dansen ze er op los. Natuurlijk mag je meedoen en je ouders ook!

Prijs show vanaf € 965,-

Voorstellingen gemaakt voor andere jaren zijn ook nog steeds door ons uit te voeren:

>> Thema 2022: Gi-ga-groen! <<

~ Voorstelling 2022: Gi-ga-groen? Je moet het gewoon doen! ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven. Kolder wil dolgraag naar de bibliotheek om boeken te lezen over de natuur. Vogels herkennen, verschillende type bomen, historische parken, je eigen moestuin maken, of… hoe je kunt sluipen door het struikgewas. Kwast vindt dat niet alleen saai, maar ook raar! Waarom niet gewoon in de natuur daadwerkelijk gaan sluipen en hutten bouwen? Je hebt die boeken toch helemaal niet nodig? En alle kinderen mogen ook mee doen! Kwast heeft wel een beetje gelijk, maar komt er achter dat Kolder wel een voordeel heeft door al dat lezen. Kwast kan namelijk in zijn onwetende enthousiasme wel eens de plank vreselijk mis slaan. Hopelijk gaat het dit keer wel goed, maar het wordt hoe dan ook gezellig omdat je mee mag denken, zingen, schreeuwen, dansen. Dus we zien je daar! 

>> Thema 2020: En toen? Over geschiedenis <<

~ Voorstelling 2020: En toen? Een reis door de geschiedenis ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven. Kolder wil dolgraag naar de bibliotheek om boeken te lezen over vroeger. Kwast vindt dat maar wat saai tot dat Kolder hem meeneemt op een reis door de geschiedenis. En weet je wat? Alle kinderen mogen ook mee! Kolder ziet ineens een hele andere kant van al die verhalen, maar in zijn enthousiasme wil het wel eens fout gaan. Hopelijk gaat het dit keer wel goed, maar het wordt hoe dan ook gezellig omdat je mee mag denken, zingen, schreeuwen, dansen. Dus we zien je daar! 

>> Thema 2019: Reis mee! <<

~ Voorstelling 2019: Reis mee met Kolder en Kwast ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Ze zijn super enthousiast omdat er allemaal kinderen zijn en ze wel eens gehoord hebben van de kinderboekenweek. Door het praten en fantaseren over reizen en transport uit kinderboeken willen ze zelf eigenlijk ook wel op reis. Zullen we samen gaan? Dan beginnen we met de ‘doe alsof’ trein of liever het vliegtuig? En welke avonturen gaan ze dan beleven? Kom naar de voorstelling en het is niet alleen kijken, maar je doet echt mee! 


>> Thema 2018: Vriendschap is, kom erbij <<

~ Voorstelling 2018: Kom erbij! De vriendschap voorbij ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kwast is super enthousiast omdat er allemaal kinderen zijn waar hij alles van wil weten. Kolder vindt daar niets aan. We zijn hier voor een boek over beroemd worden, en dat is bovendien veel te ingewikkeld voor hun. Kwast vindt het juist leuk om nieuwe vrienden te maken en mensen juist te helpen als ze iets niet kunnen. En wat bedoel je daar trouwens mee? Misschien kun je zelfs wel iets van de kinderen leren! Al doende blijkt inderdaad dat Kolder te snel geoordeeld had en hij heel veel nieuwe ideeën en vrienden heeft gekregen. Door de drukte vergeet hij nu misschien wel de meest belangrijke. Zal het ooit nog goed komen?

>> Thema 2017: Gruwelijk eng! – griezelen <<

~ Voorstelling 2017: Gruwelijk eng, hou jij er van?  ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder is een echte griezelfan. Hij leeft het hele jaar naar Halloween en zou zelf ook wel eens een griezeltocht willen organiseren. Of nog beter, slapen in een oud leegstaand kasteel in de bossen. Kwast vindt er niks aan en zelfs heel negatief. Kolder laat zich niet tegen houden en samen met de kinderen laten ze Kwast gruwelijk schrikken. Kwast vindt dat helemaal niet grappig. Weten de kinderen misschien een manier om Kolder op andere gedachten te brengen? Ze komen met een zeer bijzonder plan dat helemaal verkeerd uitpakt, maar dat uiteindelijk toch goed komt. Kolder weet nu dat sommige grapjes voor andere onbedoeld kwetsend kunnen zijn, maar als je het samen doet je er veel plezier aan kunt beleven. En Kwast komt er achter dat griezelen eigenlijk heel leuk kan zijn.

Bekijk ook onze halloween shows

>> Thema 2016: Voor altijd jong!, over opa’s en oma’s <<

~ Voorstelling 2016: Voor altijd jong, wie wil dat nou niet?  ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder heeft een kaart gekregen van zijn opa en oma. Ze nodigen hem uit om te gaan disco bowlen voor opa’s verjaardag. Kwast vindt dat maar raar. Als je oud bent doe je dat toch niet meer? Disco bowlen? Handgeschreven kaarten sturen, dat is wél typisch iets voor opa’s en oma’s. Kolder zegt dat zijn opa en oma wel vaker dat soort dingen doen. Dat houdt ze jong, zeggen ze.  Kwast wil er niets van weten, totale onzin. Het leidt tot een groot experiment tussen Kolder en Kwast met verre gaande gevolgen. Zal alles toch nog goed aflopen? We gaan het zien.

>> Thema 2015: Raar maar waar, over natuur, techniek en wetenschap <<

~ Voorstelling 2015: Raar, maar waar spelshow  ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder is op zoek naar een rustig plekje om even te genieten van de mooiste kinderboeken. Kwast is blij dat hij Kolder gevonden heeft, want hij wil altijd een feestje maken als er mensen zijn. Kolder is niet in de stemming, maar als Kwast hem uitdaagt voor een spelshow vol met fantastische weetjes is hij snel om. Kolder houdt van weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat in Japan wetenschappers muizen hebben gefokt die zingen als vogels? Ja, het is raar, maar waar. Laten we een spelshow doen met alle kinderen! De doldwaze raar, maar waar spelshow kan beginnen!

>> Thema 2014: Feest! – een toepasselijk thema voor dit jubileumjaar <<

~ Voorstelling 2014: Elke dag feest! Leuk of vermoeiend? ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder is op zoek naar een rustig plekje om even te genieten van de mooiste kinderboeken. Kwast is blij dat hij Kolder gevonden heeft, want het is feest! Met veel bombarie maakt hij er een groot feest van. Hij zet de hele boel op stelten. Maar Kolder is niet in de stemming. Wat is er aan de hand? Kolder wil gewoon even rustig lezen. Gisteren hebben we ook al gedanst en friet gegeten, en eergisteren, en de dag daarvoor. Ik ben nu wel even uit gefeest. Kwast snapt er niets van. Hoe kun je nu uit gefeest zijn? Samen met de kinderen komen Kolder en Kwast vast tot een feestelijke oplossing.

>> Thema 2013: Klaar voor de start! – over sport en spel <<

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder gaat helemaal op in de boeken over sport en spel. Kwast vindt er niks aan. Hij wil niet lezen, maar echt rennen, springen en dansen. Kolder ziet hem niet staan. Pas als Kwast hardop denkt dat Kolder bang is te verliezen gaat de strijd los. Vreemd genoeg verliest Kwast elk spelletje terwijl hij dacht veel beter te zijn. Weten de kinderen dit mysterie op te lossen? Laten we er een wedstrijdje van maken. Klaar voor de start!
>> Thema 2012: Hallo wereld! – Ver weg om de hoek <<

~ Voorstelling 2012: Hallo wereld! Ver weg om de hoek ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder vindt het maar al te leuk om in de bibliotheek te zijn. Hij ontdekt steeds nieuwe dingen in boeken waarvan hij nog niets wist. Dieren, steden, planeten, verschillende culturen. Hij wil het allemaal weten. Kwast vindt er niets aan. Hij wil samen met Kolder spelen, maar die ziet hem niet meer staan. Samen met de kinderen verzint Kwast iets bijzonders. Ze bouwen een machine waardoor Kolder en Kwast direct van de ene plaats op aarden naar een andere plaats kunnen zappen om zo de dingen uit de boeken met eigen ogen te zien. Zou Kolder er achter komen dat hij gefopt wordt? Die gillende apen lijken anders wel heel echt!

>> Thema 2011: Superhelden! – Over dapper durven zijn <<

~ Voorstelling 2011: Ik ben een superheld! ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder en Kwast komen al graag in een bibliotheek, maar nu helemaal! Het schijnt dat de lokale superheld ‘Super-geweldig-man’ langs komt. Misschien komt hij wel aanvliegen, of rent hij door een muur? Kwast is helemaal gek op stripverhalen zoals Spiderman en Batman. Kolder houdt meer van de superhelden in boeken zoals Harry Potter en Robin Hood. Kwast vindt iemand pas een echte superheld als hij ook over superkrachten beschikt. Kolder is het helemaal niet met hem eens. Eens zien wat onze lokale superheld daar van vindt. En waarom komt hij eigenlijk langs? Kom er achter tijdens deze voorstelling!

>> Thema 2010: Beeldtaal – De Grote Teken Tentoonstelling <<

~ Voorstelling 2010: De talentvolle tekenaar ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder en Kwast vinden het geweldig om in een bibliotheek rond te hangen. Kolder omdat er veel boeken te vinden zijn met mooie zinnen en teksten die ervoor zorgen dat er weer een nieuwe fantasiewereld open gaat. Kwast vanwege alle stripboeken en andere boeken met prenten, platen en afbeeldingen. Kolder schrijft zelf ook veel en Kwast tekent graag. Kolder vindt dat echte boeken alleen maar uit tekst bestaan, terwijl Kwast juist boeken met zo min mogelijk tekst het leukste vindt. Ze worden het niet eens en als Kwast dan ook nog eens het grote schrijfwerk van Kolder bewerkt zijn de poppen aan het dansen, of zou het toch nog goed komen? Kom er achter tijdens deze voorstelling! Breng je ook een mooie tekening voor ons mee?

>> Thema 2009: Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken <<

~ Voorstelling 2009: De valse snoepert ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder en Kwast vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar ze moeten nog wel even eten. Kolder heeft een aantal boeken over eten gelezen en komt met een erg gezonde maaltijd. Kwast heeft daar helemaal gaan trek in en komt met zijn eigen maaltijd. Drop, chocolade, limonade.. maar Kolder vindt dat niet normaal. Kwast wel! Hij heeft namelijk ook boeken gelezen waar dat in staat, dus is het een prima maaltijd. Kolder is de weg even kwijt en gaat zich verdiepen in de boeken van Kwast. Weten de kinderen wat het beste is? Kolder wil goed voor Kwast zorgen en dus moet er een goede maaltijd komen. Een beetje snoepen mag natuurlijk wel. Kwast lijkt mee te doen, maar later blijkt dat hij toch achter de rug van Kolder doorgaat met al zijn lekkernijen én nog méér dan daarvoor! Zullen we Kwast eens een lesje leren? We laten Kwast eens voelen hoe het is als hij zo doorgaat. Wat zal hij opkijken als hij merkt wat wij met hem gedaan hebben.

>> Thema 2008: Poëzie <<

~ Voorstelling 2008: De poëzie ziekte~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder en Kwast vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, alleen is Kolder vandaag er niet helemaal bij. Hij leurt de hele dag met een boek rond en mompelt rare zinnetjes. Wat zou er toch zijn? Kolder heeft de poëzie ontdekt. Kwast snapt er niets van hoe hard ze het ook probeert. Samen met de kinderen gaat Kolder proberen Kwast het geheim van de poëzie te leren. Kwast is onaangenaam verrast als ze spontaan de poëzie ziekte oploopt. En nu? Weten Kolder en de kinderen deze bijzondere ziekte te genezen? We proberen alles uit en iedereen mag mee dansen, schreeuwen, denken en zingen. Gegarandeerde bende vol spelplezier. Dus.. we gaan je zien!

>> Thema 2007: Sub Rosa- Boeken vol geheimen <<

~ Voorstelling 2007: Alleen tussen ons! – geheimen ~

We worden verrast door twee clowneske figuren. Het zijn Kolder en Kwast, twee vrienden voor het leven die toevallig hier terecht zijn gekomen. Kolder en Kwast vinden het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, alleen doet Kolder vandaag een beetje raar. Zou er iets zijn? Hij wil het niet vertellen, hmmm. Maar daar weet Kwast wel iets op. Samen met de kinderen gaat Kwast proberen Kolder’s geheimen te ontrafelen. Het gevolg is een totale wirwar van gebeurtenissen met, in en door het publiek. Vol met geheimen, complotten en onmogelijke situtaties die over en weer gaan tussen Kolder, Kwast en alle aanwezigen. En dit allemaal terwijl iedereen mag mee dansen, schreeuwen, denken en zingen. Gegarandeerde bende vol geheimzinnig plezier. Dus.. hou jij het alleen tussen ons? Ik dacht het niet.